Op 31 oktober vindt een vernissage en mini symposium plaats rondom de boeken die Martijn van Oorschot heeft gemaakt over wijkzorg. Elke dag weer werken duizenden mensen als zorgverlener voor die mensen in onze samenleving die zorg nodig hebben. Dat levert bijzondere relaties op. Die relatie is meer dan alleen de handeling die zo keurig beschreven staat in protocol, functiebeschrijving of handboek. Het drieluik dat voor Cordaan is gemaakt, thematiseert deze bijzondere relatie. Daarvoor is er antropologisch onderzoek gedaan naar het werk van al die mensen die in de zorg werken. Wat doen de mensen die die in de zorg werken zoal de hele dag en wat komen ze tegen?
Het drieluik toont de verzorgende, de relatie en de verzorgde en verwijst naar de gelaagdheid en meervoudigheid van die relatie. Eerst zijn er foto’s genomen in de praktijk. Daarvan werd een kleine verdichte selectie in olieverf geschilderd. Middels fototechnieken zijn die schilderwerken weer over elkaar heen gelegd en geprint op colorietpapier. Het eindresultaat biedt een ontdekkingstocht voor wie er stil bij wil staan.
Op 31 oktober zal naast de onthulling van het kunstwerk door de meiden van Cordaan en Martijn van Oorschot, ook een mini symposium plaatsvinden over werken in de zorg. Hoe kunnen de inzichten uit het dagelijks werk en leven van verzorgenden en clienten bijdragen aan fijner werk?
De vernissage en mini symposium is alleen voor genodigden.